donderdag 14 maart 2013

NIEUWE KLEI BIJ "DE KOPLOPER"

Beste pottenbakkers en keramisten,

Met enige trots kan ik jullie enkel nieuwigheden in de winkel voorstellen...

Allereerst is de voorraad Botz glazuren stevig aangevuld. Dit zijn goede glazuren, zowel de reeks voor aardewerk, als deze voor steengoed. Er zijn er zelfs die ook in de raku goed uit de hoek komen!  Alle stalen hangen uit om de keuze te begeleiden.

Na wat zoekwerk heb ik wit bakkende klei met 3 en zelfs met 5 mm (!) chamotte. Zeer mooie grove klei voor speciale effecten aan de democratische prijs van € 10.5 per 10 kg.

Grès Sauvage is terug op voorraad, op deze prachtige klei met het ruwe, wilde aspect is, met enig ongeduld, toch wel lang gewacht...

Wie de zachte roodbruine kleur van bonsai-schalen mooi vindt, moet zeker eens Terre de Xing uitproberen. Deze klei is geschikt voor draai- en opbouwwerk en kleurt zeer mooi in oxiderende stook (electrische oven). Er zit 12.5 kg in een pak en dat komt op € 12.50 (introductieprijs!)

Echte vuurklei hebben we nu ook: Grès Cordoriete aan € 15.80 per 10 kg. Deze klei kan alles aan, zelf rechtstreeks contact met de vlam. Zeer geschikt voor primitieve stooktechnieken en experimentele bewerkingen. Je mag je eens laten gaan!

Alle porselein is terug aangevuld, al is er momenteel geen Southern Ice meer te verkrijgen. We hebben gekozen om aan de enorme prijsstijging voorbij te gaan en andere soorten uit te proberen. Glacier (€ 30.95 per 10 kg) is de vervangende soort die Scarva aanbiedt en ook Mont Blanc van Witgert is nu in massa aanwezig, naast de gietporselein, beide aan € 29.75 per 10 kg.


Ben die gisteren gaan halen
Ik kijk al uit naar het weekend en die nieuwe soorten eens te testen


te koop bij : DE KOPLOPER
http://www.dekoploper.be/
Kortrijksesteenweg 138
8530 Harelbeke

MIJN FAVORIETE WINKEL :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten